InspirationTil skolen
Her finder du en række inspirationsmaterialer om maddannelse i grundskolen. Materialet består af tre hæfter, som frit kan downloades her. Hæfterne indgår som konkrete læremidler i kompetenceudviklingsforløbene, men kan også bruges bredere som inspiration til alle lærere i grundskolen.
Hæfte 1: Maddannelse i skolen
Introducerer centrale didaktiske grundbegreber og pædagogiske principper, der kan skabe dialog og hjælpe jer med at udvikle den pædagogiske praksis i relation til maddannelse, måltider og sundhed på jeres skole.
Hæfte 2: Maddannelse i pædagogik og didaktik
Bygger videre på de pædagogiske og didaktiske tilgange og udfolder det pædagogiske arbejde med maddannelse, måltider og sundhed inden for fem temaer:
- Mad som didaktisk redskab
- Bæredygtighed og De 17 verdensmål
- Maden i den åbne skole
- Forældresamarbejde og kommunalt samarbejde
- Skolehaver og udeskoledidaktik
Hæfte 3: Maddannelse, måltider og sundhed i organisation og profession
Består af en fasemodel til udvikling af en lokal politik for maddannelse, måltider og sundhed.
Fasemodellen har til formål at understøtte, hvordan det pædagogisk-didaktiske arbejde med maddannelse, måltider og sundhed fastholdes som et dynamisk indsatsområde, der prioriteres organisatorisk, ledelsesmæssigt, kollegialt og med fortsat fokus på involvering af børn/elever, forældre og lokalsamfund.