Kurser til lærere og pædagoger
Hvem er kurserne for
Kurserne for dagtilbud henvender sig til pædagoger og personale i dagtilbud, der arbejder med eller har interesse for maddannelse.
Kurserne for grundskolen henvender sig til pædagoger samt lærere der underviser i madkundskab eller ønsker at arbejde med maddannelse som en del af faget Sundhed, Seksualundervisning og Familiekundskab (SSF).
Hvor i landet foregår de?
Maddannelse er et nationalt initiativ, der udbydes i et samarbejde mellem landets syv professionshøjskoler.
Du kan derfor tage kurserne over hele landet, og et væsentligt udbytte af forløbet er også, at du opnår et stærkt netværk blandt ligesindede pædagoger og lærere, der har interesse for arbejdet med maddannelse.
Hvad koster det?
Trin 1: kr. 1300,- ekskl. moms
Trin 2 kr. 3900,- ekskl. moms
Hver kursusdag (kl. 9.00-15.00) koster kr. 1300,- eksl. moms
Hør Ellen Ravn Habekost, teamleder for kurser til dagtilbud og lektor ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, fortælle om Styrk Maddannelse til dagtilbud.
Hør Connie Greffel Frerks, teamleder for kurser til grundskolen og lektor ved UC Syd, fortælle om Styrk Maddannelse til grundskolen.
Det siger kursisterne
Hør hvad deltagere kan få ud af kurset Styrk Maddannelse til dagtilbud.
Hør hvad deltagere kan få ud af kurset Styrk Maddannelse til grundskolen.
Praksisnært og praksisfagligt – før, under og efter
Kurserne tager afsæt i muligheder og udfordringer i din praksis.
Undervisningen giver dig nye redskaber og inspiration du umiddelbart kan realisere i din hverdag.
Du følger kurserne over tre trin. Hvert trin opdeles i to. Et tilpasset lærere og et tilpasset pædagoger.
Trin 1.
Maddannelse i praksis
Et grundkursus på 1 dag, der giver dig en grundlæggende teoretisk og praktisk forståelse for hvordan du kan arbejde med maddannelse i din hverdag.
Trin 2.
Maddannelse i pædagogik og didaktik
Et videregående kursus på tre spredte dage, der giver dig redskaber til at planlægge og gennemføre længevarende forløb i samarbejde med kollegaer og lokalsamfund.
Kursusdagene giver dig redskaber til at forankre arbejdet med maddannelse i din organisation.
Trin 3.
Netværk, forankring og videreudvikling
Et netværksforløb, der giver dig mulighed for at indgå i et udviklingsnetværk sammen med kollegaer, undervisere og forskere fra professionshøjskoler.
Netværket vil understøtte arbejdet med at fastholde maddannelse som et vigtigt indsatsområde.